Opleiding en Cursussen

Opleidingen om gastouder te worden

Er zijn veel diploma’s die goedgekeurd zijn voor gastouderschap, maar als je nog geen goedgekeurd diploma hebt, kun je kiezen uit speciale trajecten om tot gastouder opgeleid te worden.

ROC Rivor en ROC Landstede bieden een gastouderopleiding aan. Beide organisaties stellen als voorwaarde tot toelating pedagogische ervaring en beheersing van de Nederlandse taal (op niveau 2F).

ROC Rivor biedt de digitale opleiding aan. Hier kunt u op uw eigen tijd starten. Er zijn wel speciale examendata. De kosten van de diplomaroute bij ROC Rivor zijn €860.

ROC Landstede biedt 2x per jaar instroming op de klassikale route met één dag per week. Daarbuiten loopt u 256 uur stage bij een gastouder of kinderopvang. De huidige opleiding gastouder is gebaseerd op de kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn.

 

 

Pedagogische component

Zoals in ieder beroep, is er voortdurend bijscholing nodig om scherp te blijven. Via een abonnement bij www.kennisnetwerk.nl kunt u op de hoogte blijven van alle mogelijkheden tot bijscholing.

Ook bieden wij dit jaar 17 modules aan waaronder de babyopleiding die goedgekeurd is door de IKK. Voor de prijs van 1 maal 25 euro alle cursussen.

EHBO cursus

Wij bieden 2 verschillende routes aan.

Via BHV-4-you kunnen wij bij jou thuis in de huiskamer een cursus verzorgen wanneer er tenminste 8 mensen zijn die de cursus willen volgen. De kosten hiervoor zijn 65 euro per persoon. Degene die haar huis openstelt krijgt de cursus gratis.

Een herhalingscursus EHBO wordt gegeven op 28 september 2017  start om 19.30 uur  Locatie Ichtushûs Burmanialaan 100  9203 PK Drachten

Voor meer informatie: kunt u bellen met Hillegonda van de Ruitenbeek  tel. 0512 – 77 88 66 of mail naar info@eerstehulpeducatie.nl

 

Meldcode kindermishandeling

19 oktober 2017  voor alle gastouders uit  Friesland, maar ook anderen kunnen zich hiervoor inschrijven

Deze training zal in Drachten gegeven worden en start om 19.30 uur.

Locatie is Ichtushûs, Burmanialaan 100 in Drachten.

Je kunt ook via www.augeo.nl  de cursus Meldcode kindermishandeling digitaal volgen.

Hoewel juist deze cursus meer voordelen heeft om het juist in groepsverband te volgen.

 

Basiscursussen

Verder bieden wij aan beginnende gastouders de basiscursussen voor gastouders digitaal aan via de gastouderacademie.

 

LEEF

“LEEF” is een bijna VVE programma vanuit de bijbel, met dagritmekaarten, pedagogische tips, kleurplaten, en programma’s voor kinderen van 0-4 jaar. Ook dit programma bieden wij aan.

Onze oudercommissie is er van overtuigd dat iedere gastouder aangespoord moet worden om hiermee te werken wanneer er kinderen van 0-4 jaar in de opvang zijn. Meer informatie over LEEF

Pedagogisch componentroc rivor